RAADSVOORSTEL SPUIKWARTIER 3 oktober?

NOG 2 NACHTJES SLAPEN en dan komt het College van Burgemeester en Wethouders met een raadsvoorstel om de 'leuke gordiaanse knoop' door te halen van Spuikwartier en de Theaterzalen. Wìj van Dooievaar+ en de actiegroep zitten op de punten van onze stoelen.
Natuurlijk zijn we blij met Wijsmuller als wethouder in een coalitie van 'Spuiforum'partijen. Natuurlijk zijn we blij met het afblazen van dat nieuwbouwplan van 350+ miljoen euro.
Maar we zijn he-le-maal niet gerust op hoe deze coalitie het nu gaat aanpakken.

 

Ons devies is onverminderd:
1- goeie gebouwen slopen we niet: hergebruik is goed mogelijk gebleken.
2- expliciete keuzen willen we zien voor gemeentelijk budget en exploitatie: welke cultuuruitingen heeft deze stad nodig en hoe gefaciliteerd? welke zalen hebben we nog niet? als er kansen zijn voor betere programering dan moeten we dat vanaf vanavond in al die lege zalen doen die we al hebben!
3- openbare ruimte en duurzame gebiedsontwikkeling en transformatie: hoe gaat de stad de regie voeren over een decennia durende overgang? een marktpartij heeft die borging nodig (infrastructuur, bestemmingsplannen, publieke ruimte en openbare gebouwen).
4- moet het KC eigenlijk wel naar de binnenstad ja of nee: KC verlangt een onderwijsdomein
5- KC is rijksschool met vast, bekend budget. wat kan daar wel- en niet voor?
6- tot waar moeten de ambities van DMC met publiek geld worden gefinancierd? DMC is de gemeente zelf! DMC neemt geen eigen geld mee, heeft niet de expertise om een enorm theater of congrescentrum te runnen. waarom met publiek geld de exploitatie ophoesten?
7- 'synergie' van KC-professioneel (dans, muziek)theater is nonsens gebleken: RO en NDT zijn professionele instelllingen met veeleisend publiek, geen onderwijsinstelling. in PVE staan ze met de rug naar elkaar toe. Samenspelen (leuk!) kan vanaf vanavond al! daar heb je geen nieuw gebouw voor nodig.
8- ministerie van justitie gaat in elk geval veel geld kosten: welk programma moet dat ophoesten en waarvoor is eigenlijk stedelijk draagvlak? (binnenlandse zaken afboeken en objectsubsidie, justitie schadeclaim ivm Norders optie)x

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over ons

Werkgroep Dooievaar

 

Alles over de Werkgroep

Volg ons

Op Facebook en Twitter